Készítsen hűsítő italt kedvenc kávéjából
Úgy tűnik, továbbra is hosszú, forró nyárnak nézünk elébe – ami az előrejelzések szerint jócskán belenyúlik majd az őszbe. Ezért készültünk néhány kivételesen finom, hűsítő kávés recepttel. Próbálja ki Ön is az idei nyár kávéslágereit – garantáltan nem bánja meg!
1. Eszpresszó és tonik – hódít a „bubis kávé”!
Nincs jobb annál, mint egy forró napon frissítő koktélt szürcsölgetni, pláne, ha még energiát is ad a munkához!
Első hallásra talán bizarr kombinációnak tűnhet, de a kávé és tonik együtt kiváló és könnyed párost alkot. A két domináns, kesernyés ízű hozzávalóból készült ital meglepően izgalmassá varázsolja a kávézás pillanatait.
Így készítheti el:
Tegyen néhány jégkockát egy üvegpohárba, öntse fel 1,5 dl tonikkal, majd töltsön rá lassan egy adag kihűlt eszpresszót. Ha elég ügyes volt, a kávé rövid ideig a pohár felszínén marad, és lassan, látványosan keveredik el a tonikkal!
2. Frissítő útravaló
Selymesen simogatnak bennünket a fénylő napsugarak, bármerre is megyünk. Miért ne kényeztetné egy selymesen krémes, jeges italcsodával ízlelőbimbóit is?
Így készítheti el:
Főzzön le egy adag hosszúkávét egyenesen egy termoszba, ízlés szerint adjon hozzá barnacukrot, fahéjat vagy vanília-kivonatot, néhány jégkockát, 50 ml tejszínt, majd töltse színültig a termoszt hideg tejjel. Vigye magával kávéját, és élvezzen minden egyes jeges kortyot a szikrázó napsütésben!
3. Ropogós vegán kávéfagyi – desszert mindenkinek
Vigyázat! Ezzel a finomsággal könnyen elkápráztathatja barátait és családtagjait! Egészséges és egyszerű elkészíteni, csupán egy turmixgép kell hozzá és az alábbi néhány összetevő:
3 adag kávé
1 evőkanál pörkölt kávébab
1 bögre sótlan kesudió
1 bögre növényi tej (kókusztej, rizstej, kesudiótej)
2 evőkanál vaníliaszirup vagy csokoládészirup
½ teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál kakaóbabtöret
egy csipet só
Így készítheti el:
Töltse a kihűlt kávét, a kávészemeket és a kesudiót a turmixgépbe, és keverje addig, amíg sima és krémes állagú alapot nem kap. Ezután csak borítson bele minden további hozzávalót a gépbe és lazán keverje össze az összetevőket, hogy a kakaóbab-töret még ropogós maradjon. Tegye éjszakára a krémes csodát a fagyasztóba, és reggelire akár már kanalazhatja is saját, házi készítésű fagylaltját!
4. Tropicália, egyenesen a Brazil tengerpartról
Ahogy a neve is sejteti, egy pezsdítő trópusi különlegesség receptjét kínáljuk Önnek. Amilyen különleges a neve, annál egyszerűbb elkészíteni, az íze pedig mennyei!
Így készítheti el:
Készítsen és hűtsön le egy adag eszpresszót, öntse koktélos pohárba, majd töltse fel poharát félig jéggel, végül öntsön rá 1,5 dl hideg kókuszvizet. Keverje össze, hogy a frissítő és édes kókusz íze átjárja a kávét. És már kész is az egy pohárnyi karneváli hangulat és pezsdítő trópusi ízkavalkád!
Nyáron még fontosabb, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, erre tökéletes megoldás lehet egy hosszú jegeskávé vagy egy izgalmas kávékoktél, egy nagy pohár citromos vagy jeges vízzel!
Készítse el a hűsítő kávékölteményeket, ossza meg az élményt barátaival és családjával, és dobják fel ezt a csodás nyarat kivételes ízekkel, frissítő kávépercekkel!