Tegye színessé a kávézás pillanatait!
Egy jó kávé mindenféle kiegészítő nélkül önmagában is valódi élvezet – állítják a legfanatikusabb kávérajongók. A kávé megunhatatlan, igen, de néha nem árt, ha a mindennapi rituáléinkat feldobjuk!
Mi a teendő, ha egy kis ínyencségre vágyik?
Íme 7 praktika, amely a kávézás amúgy is örömteli pillanatait még ünnepélyesebbé varázsolja!
Igazi tejszínhab
Kóstolta már kávéját valódi tejszínnel? Magas zsírtartalmú, frissen felvert, levegős, könnyű-krémes csodával? Ha még nem, ne szalassza el, sütés-főzés közben mentsen meg néhány kanállal a délutáni kávé mellé, nem fogja megbánni! (Vagy ha más süt-főz, lopakodjon oda…)
Növényi tejek
A tejhelyettesítők mindamellett, hogy tej- és laktózérzékenyek számára megoldást nyújtanak, további ízárnyalatokkal gazdagítják a feketénket. A legnépszerűbb alternatív tejek a mandula– és kókusztej, a kísérletezőbb kedvűek pedig akár vaníliás szójatejjel vagy kakaós rizstejjel is megédesíthetik italukat.
Mogyorókrém
Ez a verzió garantáltan boldoggá tesz mindenkit, aki nem allergiás a mogyoróra! Ki ne szeretné a csokis, krémes olasz mogyorós csodát? Forgassa meg a kávéskanalát az édes masszában, mielőtt megkeverné a forró kávét, így a koffein mellett még a cukor is felpörgeti! Vigyázat, függőséget okoz!
Csokoládé
Az örök klasszikus a kávézás pillanatait is megédesíti. A recept nagyon egyszerű: két kocka csoki, frissen főtt, forró kávéval nyakon öntve. Gombóc Artúr sem tudna ellenállni! Próbálja ki fehér csokoládéval vagy karamellkrémmel töltött csokoládéval is.
kép3 álom
Fűszerek
Első olvasatra talán meghökkentő lehet, de amióta létezik chilis csokoládé, mi nem lepődünk meg semmin.
Idézze meg fűszerekkel távoli vidékek hangulatát, akár ceyloni fahéjjal, elefántcsontparti kakaóval, madagaszkári vaníliarúd kikapart magjával. Mind kiváló választás azok számára, akik vigyáznak a vonalaikra, hiszen a fűszerek édesítik az italt. Bátrabbak kipróbálhatják a közel-keleten népszerű kardamom magokat, amely egzotikus mentolos ízt kölcsönöz a kávénak, fokozza a vérkeringést és koffeinsemlegeítő hatása mellett is frissítően hat. Az izgalmas fűszerek sora végtelen, érdemes próbát tenni a szerecsendióval, mézeskalács-fűszerkeverékkel, de akár sóval is. Utóbbi bármilyen hihetetlenül is hangzik, csökkenti a kávé kesernyés ízét.
Vaj
Ha kell egy kis plusz energia, gazdagítsa italát vajjal! Egy kávéskanál vajtól selymesebb és mélyebb ízhatás érhető el, és a reggeli kávéval bevitt plusz kalóriák hatalmas löketet adnak egy kihívásokkal teli nap elején.
Szirupok
Tegye izgalmasabbá reggeli italát, és aranyozza be egész napját egy csepp ízesített sziruppal megbolondított tejeskávéval vagy kapucsínóval. Számtalan ízvariációt érhetünk el egyetlen löttyintéssel, lehetetlen elhibázni!
Nincs két egyforma nap, miért inná minden nap ugyanúgy a kávéját?
Térjen el a rutintól, és igazítsa kávéját a hangulatához!
A titkos összetevőkből kifogyhatatlanok vagyunk, kövesse figyelemmel következő cikkünket és újabb ötleteket szerezhet.
Addig is szemezgethet korábbi híreinkből:
10 érv a kávéfogyasztás mellett
Kávévilág – Kávézási szokások a nagyvilágból 1. rész
Kávévilág – Kávézási szokások a nagyvilágból 2. rész
Ön tudta mik a legfontosabb különbségek az Arabica és a Robusta kávék között?
Cserjétől a csészéig
Az őrlés művészete
A koffeinmentes kávé